You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Med sit patenterede pallehåndteringssystem Radioshuttle™ tager EAB yderligere et skridt i sin bæredygtighedsindsats. I løbet af marts måned begynder EAB at levere maskinrammer fremstillet af det emissionsfri SSAB Zero®-stål for at minimere virksomhedens klimaaftryk.

Vi har længe haft et tæt samarbejde med SSAB og har haft en dialog, hvor vi har gjort det klart, at vi ønsker at bruge fossilfrit stål i vores produkter, så snart det er muligt. Et skridt i retning af et fossilfrit SSAB Zero®-stål, der er baseret på jernmalm, og som vi nu vil bruge til maskinrammen i vores Radioshuttle™ pallehåndteringssystem.”
Per-Åke Andersson, CEO EAB

SSAB Zero® er fremstillet af genbrugsstål. Det betyder i princippet ingen emissioner i stålproduktionen, og ingen masseallokering eller udnyttelse af emissionskvoter. Stålet produceres derfor uden udledning af fossile brændstoffer i produktionen, herunder indkøbt energi og transport.

Stålet har en plads i fremtiden

“Hos EAB er vi overbeviste om, at stål fortsat vil have en plads som konstruktionsmateriale i fremtiden. Som en stor indkøber af stål ønsker vi at leve op til vores ansvar ved at drive og tage aktivt del i udviklingen af fossilfrie alternativer. Det gør vi dels ved at stille krav til vores leverandører, dels ved at øge bevidstheden om og vidensniveauet både internt i EAB og hos vores kunder. Det handler om dedikeret samarbejde på alle niveauer.”

Pallehåndteringssystem med bæredygtighedstegn

Det var ikke tilfældigt, at RadioshuttleTM blev valgt som den første med en maskinramme i emissionsfrit stål, da dette system er et af EAB’s vigtigste produkter og det system, der har været medvirkende til EAB’s succes, ikke mindst på det internationale marked.

“Vi sælger i dag vores Radioshuttle™-system til kunder over hele verden. Det er et helt eget udviklet og patenteret pallehåndteringssystem, der udnytter lagerets fulde kapacitet i alle temperaturzoner. Det halvautomatiske system er designet med bæredygtighed for øje og med det formål at optimere kundens lagerplads og dermed reducere energiforbruget, hvilket er af stor betydning i køle- og frysehuse. Arbejdsmiljøet forbedres også, når dette system anvendes. Det, at vi nu kan tilføje endnu en bæredygtighedsfaktor ved at levere selve maskinrammen i emissionsfrit stål fra SSAB, viser, at vi i Sverige driver udviklingen fremad. Det har således både en konkret og en symbolsk værdi i vores intention om at tage stål ind i fremtiden med et mål på 0, når det gælder CO2-fodaftrykket.”

Del

Indsendt nedenfor

Lignende nyheder

17-år gammel Radioshuttle™ håndterer fisk i Frederikshavn

Ved EABs første installation hos Amanda Seafoods A/S var deres frostlager et bekymringspunkt, da de oprindeligt bare stablede pallerne oven på hinanden. Dette betød, at lagerkapaciteten ikke blev udnyttet optimalt, samtidig med at det var en risikabel måde at opbevare pallerne på. “Virksomheder står ofte i den situation, at de har svært ved at pakke…

Læse hele nyheden

HI-Tech & Industri Messe

EAB udstiller på HI-Tech & Industri messen i Herning 3.-5. oktober. Her viser vi vores patenterede system Radioshuttle, som vi var de første i verden til at udvikle. Endvidere viser vi vore pallereoler og andre smarte lagerløsninger til dit lager. Med egen udvikling, konstruktion, produktion, et stort know-how og erfaring med flere forskellige typer af…

Læse hele nyheden

Radio shuttle giver Cyklop 80% flere pallepladser på det eksisterende areal

Da Cyklop samlede afdelingerne og flyttede deres lagervirksomhed, havde de brug for at maksimere antallet af pallepladser på det eksisterende areal. De havde også brug for en effektiv håndtering af paller i forskellige størrelser, hvor de samtidig kunne benytte FIFO-metoden på den mest effektive måde.

Læse hele nyheden