You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Gennem sit arbejde med forskellige kunder opdagede Erik, at der ikke var nogen lokal leverandør af smedejernsgelændere til trapper. Det kunne være en ide til en forretning, tænkte han, og begyndte at fremstille gelændere hjemme i sin kælder.

Fra kælderen til industriområdet

Efterspørgslen efter Eriks fine gelændere viste sig at være langt større end forventet. Og det varede ikke længe, inden han tog orlov fra byggefirmaet – og i 1957 grundlagde han Erik Anderssons Byggnadssmide. Eller kort og godt EAB.

I 1960 blev pladsen i kælderen for trang, og Erik investerede i en ny fabrik på 150 m2 i industriområdet Östra (naturligvis i Smålandsstenar).

Der skabes tre produktområder

I slutningen af ​​1960’erne blev pladsen i den nye fabrik også for trang. En udvidelse krævede stålkonstruktioner og porte, og dermed opstod idéen til selv af fremstille disse dele. Det gik rigtig godt – og da udvidelsen var færdig, var EAB også klar til at tilbyde to nye produktgrupper: stålbygninger og industriporte.

I 1984 kom yderligere et produkt til, nemlig lagerindretning. Det betød, at EAB nu kunne tilbyde sine kunder komplette lagerbygninger med inventar. Og dermed var alle tre produktområder, som EAB tilbyder den dag i dag, på plads.

Nutidens EAB skabes

I 1984 overdrog Erik Andersson sit livsværk til børnene Catrine, Sven-Gunnar og Per-Åke. I 1997 blev Per-Åke og Sven-Gunnar eneejere af EAB, og siden 2017 ejer tredje generation af Andersson-familien også en andel i virksomheden.

Den seneste flytning af fabrikken fandt sted i 1989. Siden da har vi været passende nok på Stålgatan i Smålandsstenar med hovedkontor, produktudvikling, design, produktion og lager under ét tag.

Gennem årene har EAB haft stabil vækst, både nationalt og internationalt.

built to last eab geschiedenis

EABs jubilæumsbog

Her kan du læse om EABs rejse fra 1957 og frem til i dag.

Læs vores jubilæumsbog her.