You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Når en Danmarks største leverandører af medicoprodukter der driver lager og forsendelser i store dele af Europa, skal bygge et nyt lager-domicil, er der mange elementer, der skal overvejes og mange regler, der skal overholdes.

pallereoler

Et førende lager-domicil inden for sundhedsbranchen

I samarbejde med EAB havde virksomheden en ambition om at bygge et helt nyt lager-domicil, der skulle håndtere mere end 10.000 varenumre, og der var på mange måder behov for en fleksibel løsning i form af både bufferlager og pluklager.

Kunden havde en forventning om at etablere et lager, der kunne være førende inden for sundhedsbranchen.

Det var kritisk for virksomheden at tidsplanen blev overholdt, så der var et lager at flytte ind i for at kunne komme i gang med den egentlige drift.

At der er mange ting, man skal tage op til overvejelse når man bygger et nyt lager-domicil, kommer næppe som nogen overraskelse. Processen kan være lang, og projekter der har med lageropbygning at gøre, kan være svære at forudse. 

Planlægningsfasen

EAB var med tidligt i processen, da der i samarbejde med kunden kunne blive sparet om de mange forskellige elementer under design og opbygningen. Det var vigtigt for kunden at kunne trække på EABs erfaring og bruge konsulentens rådgivning undervejs i projektet. 

Spørger man kunden ind til, hvor en af styrkerne i at gøre brug af konsulenterne tidligt i processen, er der en ting der står helt klart: 

“Der er stor værdi i, at kunne stille de rigtige spørgsmål. Dét kunne EAB i processen. Det er en af grundene til at Jes fra EAB skulle være med fra bunden af – inden bygningerne stod færdige. Jes har taget stilling til vores målsætning og behov, og kom med rettelser og nye ideer når dette var nødvendigt.”

kundens Supply Chain Manager

Ud fra kundens erfaring og viden omkring hvad lageret skal kunne servicere, blev løsningen sammensat af forskellige elementer blandt andet:

  • pallereoler
  • lagerreoler 
  • pickflowrammer til småvarer 
  • trådnet

Derudover var der et mål om at få organiseringen og sammenspillet af bufferlager og pluklager til at blive mere effektivt.

EAB leverede blandt andet en 3D-tegning af hele lageret, så det blev nemmere for virksomheden at gennemskue, hvordan lageret ville komme til at se ud, og hvordan det ville komme til at virke. 3D tegningen er blevet brugt flittigt, og var et godt samtaleværktøj, når der skulle kommunikeres med forskellige dele af koncernen.

pallereoler

Selv de bedste planer …

Selv de mest nøje lagte handlingsplaner, er ikke sikret mod det uforudsete. Dette er også gældende, når det kommer til at gå fra en tom lagerhal til et fuldt funktionelt lager.

Da montagen skulle i gang, havde Covid19 havde på fået fat på et globalt plan. Der blev derfor lagt flere montageplaner, i tilfælde af at der skulle blive spændt ben for projektet.

Selv med en Plan-A, Plan-B og Plan-C var det ikke muligt at forudse alle bump på vejen.

En positiv coronatest i gruppen af montører, satte montagen på pause. Kunden var afhængig af at lageret blev færdigt, så driften kunne blive igangsat. Planen skulle overholdes. 

EABs konsulenter har heldigvis megen erfaring indenfor området, og de er ikke bange for at smøge ærmerne op – bogstaveligt talt. Ind i firmabilen hoppede flere fra EAB – både teknikker, Alex samt de to konsulenter, Jes og Torben fra 

EAB Danmark, og de igangsatte monteringen ved kunden. 

Mens montørerne ventede utålmodigt på deres opholdssted, hvor de var gået i isolation, kom der besked om, at det viste sig at være en falsk-positiv test. De kunne derfor slutte sig til Alex, Jes og Torben i lagerhallen, og komme i mål med monteringen af lagerreolerne.

Et førende lager domicil inden for sundhedsbranchen

Resultatet blev, at virksomheden fik et effektivt lager, der levede op til deres forventninger og generelle sundhedskoncept.

Derudover var der et mål om, at få organiseringen og sammenspillet af bufferlager og pluklager til at blive mere effektivt.

Spørger man kunden ind til projektets forløb, er svaret klart: 

“Projekter, der har med lageropbygning at gøre, er svære at forudse. Vi sammenlignede tilbud og priser fra forskellige udbydere, men EABs løsning var mest konkurrencedygtig. EAB tog stilling til vores behov og kom med tilrettelser, når det var nødvendigt. Jeg vil anbefale alle inden for logistikbranchen at bruge EAB som leverandør eller samarbejdspartner”, forklarer Supply Chain Manager hos en af de førende virksomheder inden for medicobranchen.